Vedligeholdelse

Guide til vedligeholdelse

Her hos BarnevognsHuset ved vi, at det er kræver en lille smule vedligeholdelse af din barnevogn, så den altid kører i tiptop stand. Vi oplever tit, at folk kommer ind med problemer, der sagtens kunne havde været undgået med en lille smule kærlig omsorg fra ejeren. Det kan f.eks. være et hjul, der ikke kan dreje ordentligt eller bremserne, der ikke bremser lige så godt som de kunne engang. Efter mange år i branchen med et utal af reparationer og fejlfinding vil vi her komme med vores råd til, hvordan du kan sikre dig, at din vogn, og dens forskellige dele, holder sig godt uanset vejrforholdene.

 

Vask af vogn og tekstiler

Når du kører med din vogn udenfor vil der over tid ophobe sig et væld af forskellige ting rundt om hjulene og leddene på vognen, såsom jord, sand, mudder, grus, salt osv.

Selve stellet bliver også beskidt over tid og af den grund er det en god idé at give stellet en lille vask en gang imellem med varmt vand. Hvis der er synligt snavns rundt om leddene og hjulene skal dette selvfølgelig fjernes, så hjulene kan bevæge sig jævnt. Selve tekstilerne på en barnevogn kan også vaskes - stort set alle aftagelige tekstiler på en barnevogn kan vaskes ved 40 grader i vaskemaskine. Er du i tvivl om tekstilerne på din barnevogn kan komme i vaskemaskinen så kontakt forhandleren.

 

 

Aftørring

Kalechen på en vogn har også brug for at blive tørret af en gang imellem. Dette kan gøres med en fugtig klud.

 

Smørelse

Dette er nok et af de vigtigste områder, hvorpå du kan sikre din vogns levetid. Smørelse af din vogn er yderst vigtigt, og det siger vi jævnligt til de som kommer ind i butikken med problemer.
Du kan f.eks. bruge WD40. Den er god da den er på spray. Spray ind på ALLE bevægelige led på din barnevogn eller klapvogn, tag en klud og tør hele stellet over. Det fjerner det sand og salt, der end måtte side og efterlader en hinde, der beskytter dit stel. Skulle der være kommet lidt rust på, f.eks. på bremsen, der er blank, kan dette fjernes med Autosol - det er et mildt slibemiddel, der kan fjerne den overfladerust, der sidder. Venter man for længe med at fjerne det kan rusten æde sig ind i stellet og det er ikke lige til at tage af.


Mens du er i gang, så tag hjulene af, tør akslen af og spray ind i hjulene med syrefri olie. Når du smører din barnevogn eller klapvogn jævnligt, holder du den ikke bare pænere, men den bliver også mere behagelig at gå med.


HUSK: Tør også hjulene af mellem egerne.


Vinter
Den danske vinter er særlig hård ved din barnevogn eller klapvogn. Det er fordi, at der er ekstra meget salt på vejene og fortov. Vi kender det fra de hvide skosnuder vi får, og straks pudser vi vores sko, men din barnevogn skal altså også holdes i stand! Vi anbefaler derfor, at din vogn vedligeholdes ekstra meget om vinteren. Det vil sige, at du oftere skal vaske, aftørrre og smøre din vogn, så den er i tip top stand i vintermånederne.


Udluftning af barnevogn
Det er vigtigt, at du lufter din barnevogn jævnligt. Der kan dannes kondens under madrassen uden man lægger mærke til det, så løft madrassen på højkant og derved skabes der ventilation i vognen. Står din barnevogn ude om natten, under et halvtag, på terassen eller bare koldt, så skal der udluftes mere end hvis den kommer ind i varmen.


HUSK: Det er tekstiler, du ligger dit barn ned i. Forestil dig havehynder - ville du blive våd i numsen, hvis du satte dig på dem? Det samme bliver tekstilerne i barnevognen. Du ligger et varmt barn ned i en kølig vogn og der kan dannes kondens. Det sker gerne under madrassen og uden man egentlig ser det, derfor skal man lufte ud og gerne ofte.


Tur på stranden
Det er da også hyggeligt, men en god idé er, at når du kommer hjem så tag kassen af stellet og spul det med en haveslange og smør stellet over. Salt er hårdt ved stel - også om sommeren.
Generelt er der ingen garanti på rust og falmede barnevogne og klapvogne, da det er op til folk selv at vedligeholde deres vogne.

Hvis du selv har et godt tip til vedligeholdelse af barnevogn eller klapvogn, er du meget velkommen til at skrive til os, så vi kan give det videre til andre småbørnsfolk.


Mvh BarnevognsHuset